Win Win Flow- terapiaa Helsingissä

Psykologin työstä kertoessani kuulen toistuvasti jaottelua meihin ja niihin. Niihin outolintuihin, jotka käyvät psykologilla. Ja meihin niin sanotusti normaaleihin. Tässä vaiheessa olen tuntevinani kuinka sisäelimeni kiertyvät solmuun kaulasta nivusiin. Mitä h%#&% on olla normaali? Kuka sellainen edes haluaisi olla? Meistä ihan jokaisella on psyyke, joka on täynnä kiehtovia sopukoita, joista emme arjen hulinassa ole tietoisia. Synnynnäiset ominaisuudet, jotka tekevät meistä omanlaisemme rakastettavan persoonan, yhdessä elämänkaaremme varrella kertyneiden kokemusten kanssa vaikuttavat valintoihimme ja käyttäytymiseemme ilman että siihen kiinnitämme sen suurempaa huomiota. Joskus näkymätön on hyvä tehdä näkyväksi, esimerkiksi silloin, jos toiveena on ponnistaa hyvältä tekemisen tasolta huipulle.

PSYKOLOGI INNOSTUU

Kuten ehkä jo kävikin ilmi, suhtaudun työhöni suurella intohimolla. Olen joka kerta yhtä lapsellisen innostunut myötäelämään oivallusten syntymistä ja oman parhaan potentiaalin löytymistä. Psykologin työ ei ole sokerikuorrutettua elämäntaitovalmennusta tai hurmoshenkistä motivointipuhetta. Se on syvällistä dialogia, joka kulkee parhaimmillaan tieteen ja taiteen rajamailla. Se on elämysmatka omaan mieleen, joka ei pääty asiakassuhteen päättyessä, vaan jatkuu parhaimmillaan ikuisena kiinnostuksena, tutkiskeluna ja kehityksenä läpi ihmisen elämän.  Ja siksi se on niin kamalan kiehtovaa ja kamalan pelottavaa.

NYT LÄHTEE

On sanoinkuvaamattoman upeaa, että tässä ajassa psyykkinen valmennus on laajentunut huippu-urheilijoiden etuoikeudesta jokaiselle, joka siitä on valmis maksamaan. Yritysjohtajat ovat entistä avoimempia ottamaan vastaan perinteisten johtajuuskoulutusten lisäksi yksilövalmennusta, ja tämän valinnan edut heijastuvat koko työyhteisöön. Toivoisin edelleen avoimuutta ja ylpeyttä aiheen äärellä, psyykkisen valmentajan palkkaaminen on kunnioitettava siirto, osoitus rohkeudesta, nöyryydestä havaita osa-alueita joilla voi edelleen kasvaa ja kehittyä.  Itse rohkaisen asiakkaita avoimuuteen, jotta psyykkisen valmennuksen hyödyt saavat ansaitsemansa näkyvyyden.  Siispä jos olet joskus käynyt psykologilla, kerro siitä kaverille!

psyykkinen valmennus urheilijoille

MITÄ PSYYKKISESSÄ VALMENNUKSESSA TEHDÄÄN

Oli kyseessä sitten yritysjohtaja, urheilija tai esiintyvä taiteilija psyykkisen valmennuksen tuloksellisuus on merkittävää. Asiakaskunnasta riippumatta psykologiset metodit ovat samoja, onhan kyse ihmisestä. Myös aihepiirit, joiden äärellä työskennellään toistuvat huolimatta siitä, millä alalla asiakas työskentelee. Voidaan käsitellä häiritseviä toistuvia ajatuskuvioita tai elämäntilannetta, joka haittaa suoriutumista. Tulokset saattavat näkyä kisamenestyksenä, loukkaantumisten vähenemisenä, parantuneina esimiestaitoina tai jännityksen lievittymisenä.  Psyykkinen valmennus on luksuspalvelu, joka arvokkaan hintansa takia on tarjolla vain harvoille, mutta olisi hyödyllistä ihan jokaiselle.

MITEN VALITA PSYYKKINEN VALMENTAJA

Nopealla googlauksella valmennusta on tarjolla jos jonkinlaista. Pääasiassa psykologin ammattinimike toimii laatuleimana käytetyille menetelmille ja tutkittuun tietoon perustuvalle työskentelylle. Toki on olemassa myös huonoja psykologeja ja toisaalta erittäin taitavia esim. oman huippu-urheilu-uran päättäneitä valmentajia. Eikä sitäkään seikkaa voi kiistää, etteikö henkilökemioiden toimivuus olisi yksi tärkeimmistä seikoista psyykkisessä valmennuksessa.

ELÄMYSMATKA OMAAN MIELEEN

Kun safarit on jo koluttu, eikä mikään tunnu enää miltään, hyppää elämysmatkalle omaan mieleesi. Se on pelottavin ja jännittävin matka, jonka olet koskaan tehnyt. Parhaimmillaan se jatkuu alkutaipaleen jälkeen ilman psykologin tukea läpi elämän.

 

Lisää mielenkiintoista aiheeseen liittyvää Facebookissa:  @psyykkinenvalmennus

Psyykkisen valmennuksen yritysarkea voit seurata Instagramissa: @winwinflow